• Aplicatii pentru PC

Tehnologie

Pentru aplicatiile mai vechi sau care ruleaza pe platforma Win32 am folosit ca mediu de dezvoltare Visual Basic 6.0 , apoi Visual C++ 6.0, Visual C++ 2005.

In general am creat aplicatii care trebuie sa functioneze in medii industriale dure (utilaje miniere sau energetica) unde se pun probleme de gabarit si conditii de lucru pentru echipamente .Din aceasta cauza am optat de multe ori sa utilizam computere SBC tip PC104 fara ventilator pe radiatorul microprocesorului(se defecteaza in praf). SBC-urile tip PC104 au resurse mai limitate, nu se pot instala programe si antivirusi avand in vedere ca lucreaza in retea. De aceea la ultimele proiecte am folosit mediul de dezvoltate si libraria QT (Digia) cu compilator GCC instalat pe Windows XP si pe Linux Fedora 19, dezvoltarea desfasurandu-se alternativ si pe un sistem si pe celalalt , cu depanare si compilare pe ambele pentru a instala pe calculatoarele industriale sisteme de operare Linux si nu Windows deoarece Linux nu necesita antivirus si este mult mai flexibil la configurare.

Proiectele Qt cu compilator GCC le-am integrat in mediul Eclipse Kepler pe care il utilizam si pentru limbajul C pentru microcontrollere, dar este mai greu de configurat acelasi proiect si pe Linux si pe Windows asa cum merge Qt Creator.

Interfetele grafice sunt la fel de usor de creat grafic (asemanator Microsoft Visual C++) folosind Qt Designer .Dupa ce au fost create, Qt Creator sau Eclipse le preia fara probleme.

Program comanda instalatie fabricatie furaje naturale concentrate

Aplicatia a fost implementata pe un PC prevazut cu un board PCI cu intrari , iesiri digitale si intrari analogice capabile sa preia semnale de tensiuni in gama microvoltilor de la celulele de sarcina ale instalatiei. Programul implementat pe calculator asigura functionarea complet automata a instalatiei : operatorul inregistreaza o reteta (componente, cantitati) sau doar selecteaza o reteta existenta, alege numarul de sarje dupa care da start, calculatorul executand toate operatiile necesare pentru fabricarea retetei si inregistrarea productiei in baza de date. Interfata cu operatorul este grafica cu schema instalatiei, leduri, butoane de comanda.

Aceasta aplicatie a fost dezvoltata cu Visual Basic 6.0.

Program descarcare date si erori yala electronica

Programul a fost realizat pentru a descarca prin intermediul unui port serial datele si erorile inregistrate in memoria EEPROM din yala electromagnetica. Aceasta aplicatie a fost dezvoltata cu Visual Basic 6.0.

Program transfer date din baza date Microsoft Access in baza date MySQL

Programul a fost realizat la cererea unui client la care firma a instalat un sistem de control al rondului care inregistra datele intr-o baza de date Microsoft Access. La cererea clientului am executat acest program care verifica bazele de date Access si MySQL si transfera datele netransferate de la ultima verificare.

Aceasta aplicatie a fost dezvoltata cu Visual Basic 6.0.

Cantar banda cu scanner laser

Cantarul se compune din: scanner laser, calculator industrial PC104 , adaptor USB-RS485, dispozitiv I/ O cu microcontroller, surse de alimentare. Scannerul laser este montat deasupra benzii transportoare si masoara intr-un plan perpendicular pe axa de miscare a benzii intr-un sector de cerc in care se afla covorul benzii coordonatele polare ale punctelor care descriu conturul materialului de pe banda. Datele de la scanner sunt preluate, prin intermediul unui port RS485 de mare viteza, de la adaptorul USB-RS485 (500kbps) de un program ce calculeaza debitul volumele transportate.

Aceste date sunt preluate de o aplicatie SCADA realizata in firma, care preia datele de la aplicatia scannerului, preia date de la dispozitivul I/O cu privire la starea de miscare a benzii, trimite programului scannerului viteza benzii, si poate afisa direct sau trimite datele aceluiasi program SCADA ,prin port serial sau ethernet , care ruleaza pe alt calculator si afiseaza debitul pe un instrument cu ac indicator, grafic cu debitele pe ultimele 24 de ore, volum total de la inceputul unei perioade de referinta (inceput de luna).

Exemplu de instalare : cantarul cu calculatorul lui sunt instalate pe banda2 a unui excavator de mare capacitate iar programul care afiseaza preia datele prin retea WiFi si ruleaza pe un calculator in cabina operatorului. De asemenea programul inregistreaza periodic volumele si debitele medii pe intervalul intre doua inregistrari intr-o baza de date Microsoft Access.

Aceasta aplicatie a fost dezvoltata cu Visual Basic 6.0.

Cantar instalatie incarcare carbune in vagoane

Instalatia de incarcare in vagoane a carbunelui este compusa dintr-o banda transportoare fixa care aduce carbunele pe care il varsa intr-un buncar care se bifurca in doua conducte. Carbunele este dirijat de un clapet pe una sau cealalalta conducta astfel incat incarcarea se face din mers si cand spatiul dintre vagoane ajunge in dreptul conductei prin care se varsa carbunele clapetul comuta debitul pe cealalalta in urmatorul vagon gol. Cantarul este asezat pe banda si este similar cu cel de la aplicatia 4. Aplicatia SCADA realizata preia informatii si de la senzori de pozitie clapet si pozitie vagoane si poate calcula cat carbune este incarcat instantaneu pe fiecare vagon.

Interfata cu operatorul este grafica, operatorul vede schema instalatiei, pozitia clapetului desenat pe pozitia corespunzatoare, vagoanele in curs de incarcare cu tonajul instantaneu afisat pe ele.

Aceasta aplicatie a fost dezvoltata cu Visual C++ 2005.

Aplicatie SCADA pentru cantar de banda cu celule de sarcina

Pentru un cantar de banda cu celule de sarcina am realizat o aplicatie care, printr-o linie seriala RS485 protocol modbus, preia date de la cantar, transmite configuratia de lucru, informatii legate de defecte ale echipamentului, afiseaza pe un ceas cu ac indicator debitul masic, afiseaza pe un ceas cu ac indicator viteza benzii, ceas grafic ora exacta, afiseaza pe leduri cu diverse culori starea echipamentelor, indexul masa totala, inregistreaza intr-o baza de date pe un server MySQL datele si erorile sistemului.

Programul a fost creat utilizand libraria QT versiunea 4.8.5, proiectul si sursele in C++ fiind create cu mediul de dezvoltare Qt Creator si foloseste compilatorul GCC. Qt Creator si libraria Qt sunt create sa functioneze pe mai multe platforme, astfel incat proiectul a fost dezvoltat lucrand alternativ pe un laptop cu Qt instalat pe Windows XP si pe un calculator cu Qt instalat pe Linux Fedora 19. A fost compilat si verificat pe ambele sisteme de operare la client urmand sa functioneze pe un PC SBC PFM540I (producator AAEON) cu Fedora 10.

Cotatie de Pret
Gratuit, fara nici o obligatie
Masurari-Industriale.ro © 2019
Telefon: 0253 214 251 sau Cere GRATUIT o Cotatie de Pret